اخبار دنیای رمز ارزها

متاورس چیست؟

219

لغت Metaverse به معنی ابر جهان است ولی اصلا آن را مکان محور در نظر نگیرید بلکه یک زمان است، زمانی که المان های فیزیکال در زندگی ما دیجیتال می شوند.

حدود 40 سال است که بحث در مورد متاورس شکل گرفته و قطعا مثل هر تکنولوژی دیگری روند رشد تصاعدی خود را خواهد داشت و به نظرمی رسد که قرار است جایگزینی برای اینترنت باشد. اگر بخواهیم مثالی در مورد سرعت رشد این حوزه داشته باشیم کافی است سرعت رشد صنعت گیمینگ از زمان بازی های کامپیتوری و آتاری به کنسول ها و سپس بازی‌های مولتی‌پلیر و بعد از آن هم بازی های اپن ورد و بازی های واقعیت مجازی را در نظر بگیریم (متاورس هم به همین سرعت و بلکه سریع تر رشد خواهد کرد).

پروژه واقعیت مجازی جهت پیوند جهان فیزیکی ما با زندگی دیجیتال، دنیای آواتارها و نسل بعدی اینترنت است. متاورس نمایی از یک دنیای غیرمتمرکز است که کنترل و شکل‌دهی آن در دست کاربران و شهروندان آن است، نه یک نهاد دولتی یا بین‌المللی. پس نکته ی قابل توجه این است که هیچ شخص یا شرکتی کنترل Metaverse را بر عهده نخواهد داشت.

قدرت های بزرگ دنیای فناوری نیز در حال حاضر ایده‌های خود را در مورد آینده این جهان مجازی مطرح کرده‌اند.

 موضع فیسبوک درباره متاورس توجه زیادی را به خود جلب کرد. مارک زاکربرگ، بنیان‌گذار فیسبوک، اخیرا گفت که قصد دارد به کمک این شبکه اجتماعی، متاورس را بسازد. او گفت انتظار دارد افراد در آینده فیسبوک را نه به چشم شبکه اجتماعی بلکه به چشم یک شرکت متاورسی ببینند. در نگاه او، متاورس «یک محیط مجازی است که در آن می‌توانید با افراد مختلف در فضاهای دیجیتال حضور داشته باشید. این یک اینترنت تجسم‌یافته است که شما در داخل آن هستید، نه اینکه فقط از بیرون به آن نگاه کنید. ما معتقدیم که متاورس قرار است جانشین اینترنت تلفن همراه باشد.»

بعد از فیسبوک نیز شرکت‌های بزرگی همچون گوگل، مایکروسافت، سامسونگ و سونی در انجمن XR به فیسبوک پیوستند.

برای مثال ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت هم از برنامه‌های خود برای ایجاد «شرکت متاورس» صحبت کرده است. او در سخنرانی Microsoft Inspire امسال، متاورس را «لایه جدیدی از مجموعه زیرساخت‌ها» توصیف کرد که در آن «دنیای دیجیتال و فیزیکی در کنار هم قرار می‌گیرند».

 

ارتباط متاورس با NFT و Gaming

متاورس در ابتدا با پروژه های گیمینگ مانند روبلاکس، فورتنایت و انیمال کراسینگ معرفی شد ولی همان طور که پیش تر بیان شد کمپانی های  قدرتمندی مثل فیسبوک نام خود را به متا تغیر داده  و یا  مایکروسافت، متاورس را جزو چشم‌اندازهای آینده خود می داند.

توکن های غیر مثلی (NFT) هم نقش بنیادی در زمینه ی متاورس دارند و به افراد مالکیت کامل شخصیت‌ها، آیتم‌های جمع‌آوری‌شده در بازی و حتی زمین مجازی خود را می‌دهند. برای مثال، NFT یک قطعه زمین مجازی در Decentraland اخیرا نزدیک به یک میلیون دلار فروخته شد.

ارتباط متاورس با بلاک چین

 متاورس دنیای مجازی و غیر واقعی است که باید بتواند خرید و فروش و تبادل و … را برای کاربران خود فراهم کند پس مسلما بهترین انتخاب برای این دنیای مجازی استفاده از کریپتوکارنسی است. به بیانی دیگر تا کنون چالش اصلی این بود که چگونه قرار است کریپتوکارنسی در دنیای واقعی ما حضور موثر داشته باشند ولی اکنون با روند پیش رو قرار است به نوعی دنیایی مجازی برای این ارزها ساخته و پرداخته شود. دنیایی که در آن همه چیز در اختیار خودمان است. به عبارت دیگر از آنجایی که بستر متاورس بلاکچین است پس کریپتو کارنسی و   NFT در آن حرف اول رو خواهند زد.

پروژه های مطرح متاورس:

  • اکسی اینفینیتی(AXS)
  • بلاک توپیا (BLOK)
  • انجین کوین (ENJ)
  • دیسنترالند که به تازگی ارز آن، “MANA” رشد چشمگیری داشته است. در واقع یک جهان مجازی است که شما کاراکتر مربوط به خود را در آن تعریف میکنید، زمین می سازید و خرید و فروش می کنید و به این ترتیب می توانید کسب درامد داشته باشید و یا مثلا گالری‌های ان‌اف‌تی برگزار کنید.
  • بزرگترین رقیب مانا پروژه‌ی سندباکس (SAND) است که در این پروژه نیز روند به همین صورت است. و اگر بخواهم قدرت این جهان مجازی را با یک مثال بازگو کنیم می توانیم به این مثال بسنده کنیم که اسنوپ‌داگ دو هفته پیش کنسرتی در زمین خود در سندباکس برگزار کرد و مردم بلیط آن کنسرت را خریداری کرده و در آن شرکت کردند.
  • قابل ذکر است که اکثر پروژه‌ های متاورس روی بستر اتریوم برپا شده اند.

آینده متاورس

قطعا در آینده‌ای نزدیک بسیاری از نیازهای روزمره‌ی ما مثل خرید، کنسرت،  سینما و حتی بازدید اماکن توریستی و تبلیغات در متاورس برطرف خواهند شد از طرفی بحث سخت افزار که بزرگترین مانع بر سر راه این حوزه است نیز در حال پیشرفت است و اکثر کمپانی های بزرگ آماده  ورود به این حوزه هستند.

متاورس فقط به بحث سخت افزار و عینک و ساعت و هدست محدود نمی شود  اگر چه که شاهد ورود غول های تکنولوژی و فناوری مثل اتاری و سونی و سامسونگ، گوگل و فیس بوک و مایکروسافت به این حوزه هستیم ولی در واقع جهانی است که ارتباط بین تکنولوژی ، ارزهای دیجیتال و ان اف تی ها را در همه زمینه ها فراهم می کند . ما هم اکنون شروع این جهان را می بینیم ولی با سرعتی که رشد و پیشرفت تکنولوژی دارد  خیلی سریع تر از آنچه که به نظر می رسد شاهد تکامل آن خواهیم بود.

نتیجه گیری

اگر بخواهیم به طور خلاصه متاورس را به تصویر بکشیم اینگونه است که :

  • تمام لایه ها مثل هویت، روابط، کار و ملک و … مجازی خواهند بود.
  • در آن خرید و فروش، بازی، تبلیغات، برگزاری کنسرت ها و گالری ها و…
  • صورت خواهد گرفت و نیازهای روزمره برطرف خواهد شد.
  • بر بستر بلاکچین است پس کریپتو کارنسی ها و ان‌اف‌تی ها در آن حرف اول را خواهند زد.
Leave A Reply

Your email address will not be published.