اخبار دنیای رمز ارزها

هارد فورک لندن اتریوم چیست؟ چه تغییراتی در اتریوم اتفاق می‌افتد؟

55

دنیای رمزارزها یک جهان پویا، در حال رشد و منعطف است. با وجود تمام پیچیدگی‌ها و نوآوری‌های بلاک‌چین، باز هم گاهی نیاز به اصلاح و تغییرات حس خواهد شد. فورک‌ها به همین دلیل به وجود آمدند تا نواقص را اصلاح کنند و یا برای بهتر شدن گام‌هایی بردارند.

پس از به شهرت رسیدن اتریوم و گسترش بلاک‌چین این رمزارز، به‌مرور مشکلات و نواقصی مشخص شد. کارمزد بالا، سرعت کم پردازش و تایید تراکنش‌ها و … از جمله انتقاداتی بودند که در مورد بلاک‌چین اتریوم شنیده می‌شد. از همین جهت تیم توسعه اتریوم تلاش کرد تا با راهکار مختلف این مشکلات را برطرف کند. یکی از مهم‌ترین اقدامات آن‌ها هارد فورک لندن بود.

هارد فورک برلین چیست؟

قبل از بررسی هارد فورک لندن بهتر است هارد فورک برلین را بررسی کنیم. این هارد فورک آخرین انشعاب قبل از هارد فورک لندن بود. در آوریل سال ۲۰۲۱ به‌روزرسانی جدیدی اتفاق افتاد که شامل چهار پروپوزال EIP بود. این پروپوزال‌ها با قیمت گس (GAS) سازگارند و معاملات جدیدی را مجاز اعلام کردند.

EIP مخفف عبارت Ethereum Improvement Proposal است که به پروپوزال‌های بهبود اتریوم اشاره داد. گس نیز به مقدار کارمزد شبکه اتریوم اشاره دارد که بنا بر دو پارامتر گس پرایس (Gas price) و گس لیمیت (Gas limit) تعیین می‌شود. علت نام‌گذاری برلین نیز به دلیل برگزاری همایش مهم Ethereum DevCon در این شهر بوده است.

هارد فورک لندن چیست؟

تیم توسعه اتریوم در تلاش است تا همزمان با کار بر روی اتریوم ۲.۰، بتواند بمب سختی بعدی را به تاخیر بیندازد. با هر بمب سختی، کار ماینرها برای تولید بلاک‌های جدید سخت‌تر خواهد شد و سرعت ماین کردن در بلاک‌چین اتریوم کاهش خواهد داشت. همچنین برنامه‌هایی برای تغییر الگوریتم کارمزد تراکنش‌ها و افزایش سختی شبکه وجود دارد که سیستم پرداخت را بر اساس کارمزد پایه برای هر بلاک طراحی خواهد کرد. با این کار قیمت گس از بین خواهد رفت و اولویت‌بندی وجود نخواهد داشت.

اتریوم ۲.۰ روش اجماع شبکه را از اثبات کار به اثبات سهام تغییر خواهد داد. هم‌اکنون هر دو روش در حال استفاده است اما پس از رونمایی از اتریوم ۲.۰ فقط اثبات سهام می‌تواند منجر به تولید اتریوم شود و اثبات کار احتمالا تمام و یا اکثر طرفدارانش را از دست بدهد.

مهاجرت به هارد فورک لندن برای تمام نودهای بلاک‌چین اتریوم ضروری است. مهم‌ترین اتفاق در این هارد فورک، اصلاح سیستم کارمزدها خواهد بود. دیگر خبری از مزایده و در نتیجه تورم‌هایی بر اثر هیجان بازار و شلوغی بلاک‌ها نخواهد بود و هر بلاک یک قیمت پایه‌ای مشخص دارد. این فرایند بر اساس دو پروپوزال انجام خواهد شد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

پروپوزال EIP-1559

در این پروپوزال برای اصلاح پرداخت کارمزد گس توسط کاربران در بلاک‌چین اتریوم پیشنهاداتی ارائه شده است. ایده اول را ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، بنیان‌گذار اتریوم، مطرح کرد و برخی از اعضای تیم توسعه نیز از آن حمایت کردند. هم‌اکنون کارمزدهای پرداختی برای معاملات کم‌ارزش بالا رفته است و این امر سبب می‌شود شبکه اتریوم جذابیتی برای تازه‌واردها نداشته باشد. پروپوزال EIP-1559 عنوان می‌کند که هر بلاک رقم پایه‌ای برای کارمزد خواهد داشت. بلاک‌چین اتریوم کارمزد را می‌سوزاند و این روند به‌مانند توکن‌سوزی در سایر رمزارزها، با تورم و افزایش بی‌رویه قیمت مقابله خواهد کرد. بیت‌کوین محدودیت تولید بلاک دارد و بایننس‌کوین نیز از ابتدا برنامه‌هایی برای توکن‌سوزی داشت. در نتیجه اتریوم با عدم برخورداری از برنامه توکن‌سازی و محدودیت عرضه، همیشه در معرض خطر تورم کارمزد تراکنش‌ها و کم شدن ارزش کوین روبه‌رو بوده است.

هارد فورک لندن تلاش می‌کند تا تعادلی بین کارمزدهای بلاک‌های مختلف به وجود آورد. با این تغییر بر اساس حجم تراکنش‌ها قیمت پایه تراکنش برای هر بلاک متغیر است اما این تغییر بدون محدودیت نخواهد بود. همچنین اگر تراکنش‌ها بیش از پنجاه درصد ظرفیت یک بلاک را پر کنند، کارمزد بیشتر خواهد شد.

پروپوزال EIP-3238

استخراج یکی از راه‌های تولید بلاک جدید در بلاک‌چین اتریوم است. این روند در بیت‌کوین هم وجود دارد و این رمزارز برای کاهش سرعت ماینرها برنامه سختی شبکه را طراحی کرده است. با افزایش تعداد ماینرها و کمتر شدن بلاک‌‌های باقی‌مانده، سختی شبکه در بلاک‌چین بیت‌کوین افزایش می‌یابد. از طرفی قیمت بیت‌کوین معمولا صعودی است و افزایش قیمت می‌تواند کم‌شدن سرعت تولید بلاک را جبران کند. در بلاک‌چین اتریوم نیز مفهوم سختی شبکه وجود دارد اما محدودیتی برای ماین اتر وجود ندارد و سختی شبکه به‌اندازه کافی نمی‌تواند تاثیرگذار باشد. تیم توسعه اتریوم در نظر دارد تا با ظهور ورژن دوم این رمزارز و رونمایی از هارد فورک لندن، کار برای استخراج سخت‌تر شود و ماینرها نیز به‌جای اثبات کار به اثبات سهام روی آورند. این تلاش با اجرای بمب سختی می‌تواند به نتیجه برسد اما با توجه به سرمایه‌‌گذاری بسیار بالای ماینرها این احتمال وجود دارد که آن‌ها راه جداگانه‌ یا فورک جدیدی را برای خود پی‌ریزی کنند و حاضر به مهاجرت به اثبات سهام نشوند.

تاثیرات هارد فورک لندن بر روی کاربران و ماینرها

با انجام هارد فورک احتمالا کار برای ماینرها بسیار سخت شود و فقط بخش کمی از آن‌ها که توان سخت‌افزاری بسیار بالایی دارند و هزینه‌های کمی را برای انرژی پرداخت می‌کنند می‌توانند به ماینینگ ادامه دهند. اگر ارزش اتریوم افزایش پیدا نکند فعالیت بسیاری از ماینرهای بزرگ نیز سودآور نخواهد بود و مجبور به توقف استخراج هستند. همین امر می‌تواند مسبب افزایش قیمت اتریوم شود و از این طریق ماینرهای بزرگ به حیات خود در بازار ادامه دهند.

کاربران نیز با وجود هارد فورک لندن نیازی به شرکت در مزایده کارمزد برای انجام تراکنش ندارند. قیمت گس دیگر وجود نخواهد داشت و یک قیمت پایه برای بلاک مشخص می‌شود. همچنین امکان پرداخت کارمزد اضافه (انعام) هم میسر است تا کسانی که قصد دارند تراکنش را با سرعت بیشتری انجام دهند، راهی برای مشکل خود پیدا کنند. تمام هزینه‌ها دارای محدودیت حداکثر و حداقل خواهد بود و از این طریق تورم کنترل می‌شود.

جمع‌بندی

فورک‌های بسیار دقیق و کاربردی اتریوم یکی از عواملی است که باعث می‌شود کارشناسان آینده این ارز را درخشان‌تر از سایر رمزارزها تصور کنند. با اجرای هارد فورک لندن و همچنین رونمایی از اتریوم ۲.۰، تحولات بنیادین رخ خواهد داد و احتمالا ارزش این کوین دچار تغییرات جدی خواهد شد. اکثر تحلیل‌ها رشد قیمت اتریوم را پیش‌بینی ‌می‌کنند و شروع سخت شدن استخراج را آغاز پرواز نمودار این ارز دیجیتال می‌دانند. به نظر می‌رسد در آینده اتریوم رقیب جدی‌تری برای بیت‌کوین خواهد بود.

Leave A Reply

Your email address will not be published.